Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Kolejni rodzice kochajacy dziecko inaczej....

wiadomosci.onet.pl/regionalne/podhale/za...egion-wiadomosc.html

Tu tatusko rowniez byl pijany:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871...le=krakow#BoxWiadTxt

To sa dziesiejsze bezsensowne smierci dzieci w Polsce, a bydlo(rodzicami ich nie nazwe) pijane...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Margaret1975)
Stały Bywalec
Sluchajcie, jest swietne ogloszenie w spr pracy w Barnevernet. Moze to dobry pomysl aby ktos z nas Polak moglby byc rådgiverem?

hm...
moze ja zaaplikuje . ciekawe....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jezeli masz wyksztalcenie jako barnevernpedagog, psycholog albo pracownik socjalny, to mozesz probowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Margaret1975)
Stały Bywalec
dlaczego nie. przeciez mialam juz z nimi kontakt ale jako klient hehe. w sumie...pomysle. wszysy mnie tam znaja. hehe

mam wyzsze wyksztalcenie bo tego chca i psychologie mialam na studiach .

jak to sie mowi....nigdy nie mow nigdy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no i co to dziś słychać u tych dzieci w Polszy?
ano
Prokuratura w Stalowej Woli w województwie podkarpackim wszczęła śledztwo w sprawie usiłowania zabójstwa 8-letniego dziecka - podaje RMF FM. Chłopiec wypadł wczoraj z balkonu na 4. piętrze. Dziecko przeżyło, jest w szpitalu pod opieką lekarzy. Zatrzymano jego ojca. Był pijany. Jak podaje serwis stalowka.net, śledczy odrzucają wersję, aby 8-letni Norbert sam wyskoczył i że była to próba samobójcza.
wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Stalowa-...c.html?ticaid=110ba3
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Margaret1975 napisał:
dlaczego nie. przeciez mialam juz z nimi kontakt ale jako klient hehe. w sumie...pomysle. wszysy mnie tam znaja. hehe

mam wyzsze wyksztalcenie bo tego chca i psychologie mialam na studiach .

jak to sie mowi....nigdy nie mow nigdy

Szczerze Margaret ? Troche mnie dziwi Twoje "heheh" podejscie do tematu pracy w tej instytucji. Po pierwsze-bez kierunkowego wyksztalcenia, a po drugie, to nie jest rodzaj pracy, gdzie powinno sie stratowac "heheh, znaja mnie tam, jako klientke, to moze sprobuje". Tam trzeba czesto podejmowac bardzo trudne decyzje, a nawet jesli na poczatku nie, to uczestniczy sie w takich sprawach (na zywo, a nie w opowiesciach), ze podejscie "heheh" jest absolutnie nie na miejscu.
Ja juz mam dzieci dorosle, ale na miejscu tych, ktorzy maja male wolalabym, aby urzednicy BV nie mieli Twojego beztroskiego podejscia do tego rodzaju pracy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
jasta102 napisał:
no i co to dziś słychać u tych dzieci w Polszy?
ano
Prokuratura w Stalowej Woli w województwie podkarpackim wszczęła śledztwo w sprawie usiłowania zabójstwa 8-letniego dziecka - podaje RMF FM. Chłopiec wypadł wczoraj z balkonu na 4. piętrze. Dziecko przeżyło, jest w szpitalu pod opieką lekarzy. Zatrzymano jego ojca. Był pijany. Jak podaje serwis stalowka.net, śledczy odrzucają wersję, aby 8-letni Norbert sam wyskoczył i że była to próba samobójcza.
wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Stalowa-...c.html?ticaid=110ba3

Dzis czytalam, ze te 5letnie blizniaki, hodowane jak w zagrodzie, sa na etapie rozwoju co najwyzej 2 latka. Tak zaniedbane, ze ich rozwoj, zarowno psychiczny, jak i fizyczny nigdy nie bedzie na poziomie normy.
To rodzice, matka, ojciec, a nie instytucja, czy obcy ludzie zniszczyli tych chlopcow. Mamunia i tatunio....bydlo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(Trollica)
Nowicjusz
Tragedia ogromna dla tych dzieci, ponieważ odebrano im elementarne prawo do życia w godności..zastanawia mnie tylko jak tym "rodzicom" udało się zataić przed rodziną dwójkę dzieci? O ile mnie pamięc nie myli najstarsze dziecko ma kilkanascie(?) lat. Dzieci mają naturalną potrzebę mówienia o wszystkim i o niczym. Jak bardzo rodzice musieli zakodować pozostałym dzieciom,że oficjalnie dwójki rodzeństwa nie ma i trzymać to w tajemnicy? Nie dociera do mnie jak można jako rodzic podzielic dzieci na te kochane i obdarzać je dziwnie pojmowaną miłością i odrzucać te, ktore tak samo nosiło się pod sercem?? Jestem matką dwójki dzieci i to co czytam ostatnio w prasie sprawia, że...nie potrafię nawet tego ująć w słowa. Przepraszam za tak emocjonalny post ale chyba każdy kto ma serce nie potrafi na sucho wypowiedziec się na ten temat. Jak pisalam na początku, tragedia dla dzieci ogromna. Wątpię aby można bylo w 100% odwrocic proces, ktory w chłopcach juz się toczy..to w nich będzie do konca a rodzina, ktora podejmie sie trudu wychowania tych chlopcow bedzie musiala wytoczyc najwieksza bron aby te dzieci w miare mozliwosci mogly uczestniczyc w zyciu spolecznym..ile jeszcze musi wydarzyc się takich tragedii aby w koncu zaczac dzialac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
taaa
odebrać dzieci rodzicom i oddać obcym na wychowanie
co też tym polonorkom do głowy przychodzi
zdziczeli do reszty dla pieniędzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis: